Menü
Fejezd ki szimpátiádat!

Ha úgy gondolod, hasznos amit csinálunk, tedd ki az alábbiak közül valamelyik táblát az oldaladra:

Fő-főszerkesztő blogja: DailyDoseOfGreenTea.GP


Designcsere, és az erre vonatkozó szabályok

A design lecserélése egy olyan művelet, ami nem csak hogy időigényes, de meghatározó is lehet a gyakoriságától függően. Itt is, mint mindenben mind a két végletbe bele lehet esni. Nagyon lelkes fiatal szerkesztőknél gyakorta előfordul, hogy akár egy napon kétszer is designt cserélnek, míg a lomhább, magamfajta szerkesztők szeretnek hosszabb ideig megmaradni ugyanannál a designnál.

Ha túl gyakran cserélsz designt, azzal teljesen összezavarod a látogatód, és nagyobb eséllyel végzel félmunkát. Megtörténhet, hogy valamelyik menüpontodban ottragad egy képi elem az előző designból, és hát az ugyebár nem mutat túl jól. Nem beszélve arról, hogy mennyi időt pazarolsz arra, hogy újabb meg újabb designokat gyárts, és rakj fel az oldaladra, amikor azt valami olyasmire is fordíthatnád, ami sokkal inkább hasznos a látogatóidnak.

Persze azt sem csinálhatod, hogy abszolút nem cserélsz designt, mert az meg már egy idő után nem csak a látogatónak, de még neked is egyhangúvá válik.

De mit tehetek? Kérded te. Mennyi az az idő, amennyinek el kell telnie két designváltás között? Nem lehet pontosan meghatározni. De aggodalomra semmi ok, adok pár támpontot, hogy sikerüljön normális időközönként designt cserélni. Egy designak annyi ideig kell fennmaradnia, ameddig úgy érzed, a látogatóknak nyújt egyfajta stabilitást, menedéket. Jöhetnék most azzal a közhellyel is, hogy amit ismerünk, az kedvesebb nekünk. Az ismeretlen félelmetes. Jó, ha a látogatók hozzászoknak egy designhoz és megkedvelik azt, ugyanakkor néha nem árt frissíteni, hogy mégse váljon egyhangúvá az oldal.